1.000 bomen planten in één jaar tijd. Zo eenvoudig kan een doel zijn. Vanwaar dit engagement? Als plantenkenners, natuurmensen en tuinaannemers kunnen we er niet meer omheen. Het klimaat verandert. En daar willen we in 2020 iets aan doen.
Of 1.000 extra bomen de planeet zullen redden? Waarschijnlijk niet. Maar ze vormen wél onze beste kans om het leefklimaat aangenaam te houden. Een digitale bomenteller geeft aan hoe dicht we bij ons doel zijn. Volg hier op de voet hoeveel bomen we al hebben geplant.

VOOR EEN BETER LEEFMILIEU

Langdurige droogte, tropische stormen en bosbranden. Onze planeet heeft het hard te verduren. Wanneer jonge planten moeilijk wortel schieten en grasvelden inzaaien een uitdaging wordt, blijf je als tuinaannemer niet bij de pakken zitten.
Steeds meer mensen delen deze visie. Vaker dan ooit krijgen we vragen over tuinen die actief bijdragen tot een beter milieu. Geen pesticiden of uitheemse variëteiten meer. Hallo aan bloemenweides vol bijtjes, ecologische tuinen en ander biologisch moois.

We willen echter méér doen. Als sponsor van Plan Boommarter en Zot van Hallerbos, droegen we in 2019 een stukje bij tot de uitbreiding van het Hallerbos.
Vandaag is de tijd rijp voor een eigen project, samen met de Bûûmplanters . Et voilà , het plan om in 2020 duizend extra bomen te planten, was geboren.

BOMEN GEPLANT IN 2020

ZOT VAN BOMEN

In de strijd tegen klimaatverandering, hebben bomen de grootste impact. Ze halen fijn stof uit de lucht, geven extra zuurstof en bufferen tegen wind, regen en extreme temperaturen. De volle, groene bladerkroon zorgt voor schaduw en onderschept zonlicht. Zo verlaagt de luchttemperatuur met 2 tot 8 graden.

Door de juiste boomsoorten aan te planten, beperken we het effect van van hittestress en langdurige droogte. Juiste soorten?
Er zijn boomsoorten, klimaatbomen , die beter bestand zijn tegen het opwarmende klimaat. Het zijn variëteiten die opgewassen zijn tegen wind, droogte en nattigheid. Met hun vol bladerdak zijn ze erg schaduwrijk en filteren ze veel fijnstof uit de lucht.

Bomen maken niet enkel de planeet gezonder, ze maken ons ook gelukkiger. We voelen ons beter in bosrijke omgevingen. Energiek en op ons gemak. Want bomen verlagen de stress, verbeteren de concentratie en zetten aan tot meer lichaamsbeweging. Herstellen van een ziekte of operatie in de buurt van een bos? Goed idee! Bomen versnellen het genezingsproces én verhogen de pijntolerantie.

DOE JE MEE?

Zelf jouw steentje bijdragen tot een gezonde en gelukkige planeet? Dat kan. Neem snel contact op om te ontdekken hoe we jouw stukje groen omtoveren tot een ecologisch paradijs.

REEDS OVERTUIGD

Wij creëren voor jou een tuin die leeft, doet beleven en elk jaar mooier en leuker wordt. Een ruimte om volmaakt gelukkig in te zijn en elke dag van te genieten.


Contacteer ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer