Een tuin die jou op het lijf geschreven is, vraagt om een aanpak op maat. Heb je geen inspiratie voor een ontwerp? Of zijn het je groene vingers die ontbreken?
Bij Livingreen kan je terecht voor tuinontwerp, aanleg en/of onderhoud. Ook tuinen die we niet zelf ontwerpen, komen we met veel liefde aanleggen of onderhouden.

TUINONTWERP

Hoe we jouw tuin ontwerpen? Door ons te verdiepen in jouw leefwereld. Onze manier om voeling te krijgen met wat een tuin voor jou betekent. En te ontdekken welke plekjes belangrijk zijn voor jou. Zo ontwerpen we een tuin die flexibel met je meegroeit en je elke dag doet glimlachen.
Ben je pas gelukkig wanneer de eerste slascheuten schieten? Krijgt je kleinkind hooikoorts van pollen en stuifmeel? Of hou je wel van bloemen maar niet in alle kleuren? We leren je graag beter kennen tijdens een vrijblijvend gesprek. Wat daarna volgt? Dat ontdek je hier.

TUINONTWERP

WERKWIJZE ONTWERP

Vrijblijvend gesprek: Tijdens dit gesprek leren we elkaar wat beter kennen. We stellen vragen over hoe je tuin er vandaag uitziet en in wat voor omgeving je woont. We horen ook graag hoe jouw dagelijkse leven en woning eruit zien. Zo ontwerpen we een tuin die bij je past. Na dit gesprek ontvang je een vrijblijvende offerte.

Voorstudie en opmeting: Wanneer je ons voorstel hebt goedgekeurd, komen we je tuin opmeten. Deze informatie vormt de basis voor ons ontwerp. Benieuwd naar de samenstelling van jouw grond? Na een bodemanalyse en/of hoogtemeting gaan we nog gerichter te werk.
Hoe beter we elkaar leren kennen, hoe mooier het eindresultaat. We maken dus graag ruimte voor een tweede gesprek waarin we jouw ideale belevingswereld en buitenruimte bespreken.

Definitief tuinontwerp: Nu is je tuin echt bijna klaar. In deze laatste fase gieten we het ontwerp in zijn finale vorm. Met een gedetailleerd plan geven we aan welke planten en materialen we gebruiken. Ook het legpatroon van de verharding ligt bij deze vast.
Zo. Het eerste deel van het werk zit erop. Nu is het aan jou om te pronken met een tuinontwerp dat precies bij je past. Heb je hulp nodig bij het aanleggen of onderhouden van die tuin? Scrol dan zeker verder.

WERKWIJZE ONTWERP

TUINAANLEG

Een nieuwe tuin aanleggen vergt veel meet- en denkwerk. Ook tuinmannen briefen, opvolgen en bijsturen is geen walk in the park. Daarom nemen wij de aanleg graag van je over. Zo heb je één vast aanspreekpunt voor alles wat komt kijken bij de ontwikkeling van jouw tuin. Droom je van een duurzame tuin tjokvol ecologische materialen? Heb je een boontje voor een biologische moestuin? Of wil je eindelijk werk maken van dat weelderige bloemenperk? We horen het graag tijdens het eerste gesprek. Hoe we daarna te werk gaan? Dat lees je hier.

TUINAANLEG

WERKWIJZE AANLEG

Verkennend gesprek: In dit gesprek staan jouw verwachtingen centraal. We willen weten hoe jouw tuin er vandaag uitziet en wat je precies in gedachten hebt. Ook de omgeving en de stijl van je woning komen aan bod. Vertel ons zeker welk budget je in gedachten hebt, dan overlopen we samen wat haalbaar is.

Voorstudie en opmeting: Tijdens de tweede fase meten we je tuin op. Met een omgevingsanalyse en bodemonderzoek verzamelen we informatie over jouw stukje groen. Zo kiezen we planten uit die het goed doen in jouw tuin. Ook de materialen worden in deze fase bepaald.
Vergeet niet dat we steeds openstaan voor een tweede gesprek. Heb je vragen bij de materiaalkeuzes of suggesties? We horen het graag. Hoe meer informatie, des te beter het eindresultaat.

Schetsontwerp : We vertalen onze plant- en materiaalkeuzes naar een beknopte schets. Zo ontdek je hoe de verhardingen komen te liggen en waar de planten komen te staan. De ideale manier om je voor te stellen hoe je tuin eruit zal zien. Nog niet helemaal overtuigd? Wij staan steeds open voor jouw feedback en bedenkingen.

Offerte : Aan de hand van het finale schetsontwerp stellen we een gedetailleerde offerte op. Dit voorstel wordt opgedeeld in verschillende subcategorieën. Zo kom je niet voor verrassingen te staan én schat je snel in hoeveel elke stap kost. Wanneer je ons voorstel hebt goedgekeurd, gaat de uitvoering van start.

Uitvoering : We plannen de werken in. Bij het opstellen van de planning houden we rekening met de seizoenen en de weersomstandigheden. Zijn de weergoden je niet gunstig gezind? Dan wachten we of zoeken we een alternatieve oplossing.

Opvolging :Ieder plantje staat op zijn plaats en je fontein blinkt in de zon. Ons werk zit er echter nog niet op. Je kan steeds op ons rekenen bij vragen of onzekerheden. Wanneer we ervan overtuigd zijn dat de planten het goed doen en dat je tevreden bent, is het project voor ons afgerond.

WERKWIJZE AANLEG

TUINONDERHOUD

Groene vingers, je hebt ze of je hebt ze niet. Gelukkig bieden wij onderhoudsformules aan zonder vast contract. Zo betaal je enkel voor het onderhoud dat je tuin op dat moment nodig heeft. Geen onnodige kosten én een tuin die er het hele jaar door stralend bij ligt. Wat wil je nog meer? Hulp nodig bij het bestrijden van die dekselse buxusmot? Droom je van een gazon met de allures van een voetbalveld? Of zoek je gewoon iemand die van tijd tot tijd de heg snoeit? Tuinonderhoud is heel uiteenlopend. Van eenmalig onderhoud tot permanente opvolging, alles start met een verkennend gesprek.

TUINONDERHOUD

WERWIJZE ONDERHOUD

Verkennend gesprek: Dit gesprek draait om jouw verwachtingen. We stellen vragen over jouw tuin en onderhoudsroutine. Verwacht je een voorstel voor onderhoud op jaarbasis? Of schakel je ons liever in voor een eenmalige opdracht? We horen het graag.

Analyse van de tuin: Tijdens de tweede fase duiken we nog dieper in je tuin. We gaan na welke planten er aanwezig zijn en wanneer ze gesnoeid moeten worden. We willen ook weten of je tuin in topvorm verkeert of wat extra liefde nodig heeft. Zo werken we een aanpak op maat uit.

Voorstel : Op basis van de analyse van je tuin, bezorgen we een voorstel. We beschrijven de nodige onderhoudswerken en geven een indicatie van de kostprijs. We geven ook aan wanneer en hoe vaak onderhoud nodig is.
Wanneer je ons voorstel hebt goedgekeurd, plannen we de werken automatisch in. Je hoeft dus verder niets te doen. Vergeetachtig van aard?

We sturen altijd een verwittiging wanneer we langskomen. Zo ben je steeds op de hoogte van onze komst.
Onze creativiteit? Die krijg je er gratis bovenop. Wanneer we tijdens het onderhoud van jouw tuin een geniaal idee of praktische opmerking hebben, delen we dat met jou. Je bepaalt zelf wat je met onze input doet.

WERWIJZE ONDERHOUD

REEDS OVERTUIGD

Wij creëren voor jou een tuin die leeft, doet beleven en elk jaar mooier en leuker wordt. Een ruimte om volmaakt gelukkig in te zijn en elke dag van te genieten.


Contacteer ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer